עוגת נפוליאון מגיעה אלינו מהתרבות הרוסית. העוגה נחשבה לעוגה קלאסית שמכינים באירועים חגיגיים כמו בתחילת שנה אזרחית חדשה או ימי הולדת. אם אתם מחפשים מתכון לאחת העוגות הטעימות ביותר – הגעתם למקום הנכון. הכירו את עוגת הנפוליאון, או בשמה השני עוגת קרמשניט. העוגה היא עוגת שכבות דקות מאוד, העשויות מבצק עלים. השכבות הרבות הן דקות ועדינות, כשבניהן קרם וניל עשיר. כל אחד מהם טעים בנפרד, אבל כשמחברים אותם ביחד, נוצר שילוב מדהים שיהיה לכם קשה להפסיק לזלול – בכל ביס תוכלו להרגיש את שכבות העוגה והקרם נמסות לכם בפה. אז איך מכינים את עוגת הפלא הזאת?
לבצק העוגה
• 750 גרם קמח לבן
• 600 גרם חמאה או מרגרינה קפואים
• 2 ביצים
• 1 כפית מלח
• 1.5 כפיות חומץ
• 220 מ"ל מים קרים
לקרם
• 1 ליטר חלב
• 300 גרם סוכר
• 4 ביצים
• 120 גרם קמח
• 320 גרם חמאה
• 10-15 גרם סוכר וניל
• לקישוט ניתן להשתמש באבקת סוכר
צילום: מאגר תמונות 123RF
אפייה