ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום – לפעמים מתחשק לנו לאכול חביתה, לפעמים דגני בוקר ולפעמים אנחנו רוצים להתפנק ולאכול פנקייק חמים ומתוק.
פנקייקים כבר מזמן הפכו להיות אחד הדברים הטעימים והפשוטים ביותר שניתן לבשל. הקינוח הצנוע הזה גם נראה טוב, גם מזין וממלא את הבטן וגם נחשב לאופציה מצוינת לארוחת בוקר. כולנו מכירים את ההרגשה הזאת כשאנחנו מתעוררים בבוקר ואמא מכינה לכולם פנקייקים טעימים ועכשיו בתור אנשים בוגרים הגיע הזמן ללמוד להכין את אותם הפנקייקים המפנקים.
לפני שנתחיל לדבר על המתכון עצמו, אספנו עבורכם כמה טיפים חשובים שכדאי לכם לקרוא לפני שאתם ניגשים להכין פנקייקים.
1. הכנות חשובות – לפני שאתם מתחילים להכין את בלילת הפנקייקים, כדאי לכם להכין תוספות טריות. לאותם האנשים שאוהבים להוסיף פירות ורטבים לפנקייק, הכנה זאת תעזור לכם לוודא שלא תאבדו כל טריות מהארוחה שלכם. הוציאו מראש את סירופ המייפל או כל סירופ שאתם אוהבים להוסיף מהמקרר שלא יהיה צמיגי מדי, הכינו לכם קצפת שתעמוד ותקבל צורה, חיתכו את הפירות שיהיו בטמפרטורות החדר – זכרו כי התוספות צריכות לחכות לפנקייקים ולא להפך.
2. הסדר חשוב – כשאתם מתחילים להכין את בלילת הפנקייק, התחילו מהמרכיבים הרטובים ולאחר מכן הוסיפו את היבשים. ערבבו את המרכיבים הנוזליים עד שתראו שמתחילות להיווצר בועות. רק לאחר מכן ניתן יהיה להוסיף את המרכיבים היבשים. זה יעזור לכם לערבב פחות את המרכיבים הסופיים, ויגרום להתמזגות מצוינת של כל מרכיב. הוספת החומרים היבשים על גבי הרטובים מונעת הידבקות של הבלילה לקערה ולשטיפה יותר פשוטה.
3. מנוחה – תנו לבלילה שלכם לעמוד בזמן שהמחבת מתחממת. זה יאפשר לכל החומרים להתקבע ולפנקייק שלכם להיות מושלם ברגע שהוא נוגע במחבת החמה. רצוי לתת לבלילה לעמוד חמש דקות, כשבזמן הזה תוכלו לראות שהיא מסמיכה.
4. השתמשו במצקת לא גדולה כדי להניח את הבלילה על המחבת – זה הגודל המושלם של הפנקייק ואתם תראו כמה נוח יהיה לכם להשתמש בה על מנת ליצור פנקייקים עגולים ומושלמים.
5. הפכו את הפנקייקים בזמן – אין צורך למהר, פעולת ההפיכה צריכה להתבצע רק כאשר אתם רואים בועות קטנות לאורך כל הפנקייק.
צילום: מאגר תמונות 123RF