מתכון לאוזני המן הטעימים ביותר

חג פורים מושלם הוא חג בו נכין אוזני המן. איך עושים זאת בצורה הטובה ביותר ולמה בכלל אוכלים אוזני המן?

צילום: מאגר תמונות Pixabay

מדוע אוכלים אוזני המן?

חג פורים הוא חג בו אנחנו מציינים את החופש מהרדיפות שחוו היהודים באימפריה הפרסית העתיקה. המאכל הסמלי אותו נאכל בחג הקרוב הם אוזני המן. המן היה הנבל בסיפור פורים. העוגייה בצורת המשולש מייצגת את אוזניו של המן הרשע, או את הכובע בעל שלוש הפינות שלו. לפי מגילת אסתר, יהודי העיר אוימו במשך זמן רב על ידי המן ששכנע את המלך אחשוורוש להרוג את כל היהודים. מבלי להיכנס לפרטים נוספים – בסופו של דבר היהודים ניצלו על ידי אסתר, המן הרשע הוצא להורג ואנחנו אוכלים את העוגייה הטעימה.

צילום: מאגר תמונות 123RF


בואו נתחיל לאפות

מתכון לאוזני המן יכול להתאים לכל אחד, כל זאת בגלל שאתם יכולים לבחור את המילוי שאתם אוהבים. אבל בואו ונתחיל מהבסיסי ביותר

רכיבים לבצק:

  • 2\1 כוס חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפיות סוכר וניל

 

נתחיל בהכנות:

  • בקערה נערבב יחד את החמאה והסוכר.
  • נוסיף פנימה גם את הביצה ונערבב גם אותה.
  • ננפה את הקמח ואת אבקת האפייה יחד ונוסיף את התערבות היבשה אל תוך התערובת הרטובה, יחד עם החלב והווניל.
  • כעת ניתן לבצק לנוח 10 דקות.
  • אחרי שהבצק נח, ניקח אותו ונרדד אותו לעובי של רבע סנטימטר.
  • נחתוך לעיגולים ונניח את המילוי במרכז העיגול.
  • נמשוך את הצדדים כלפי מעלה ולאמצע כדי ליצור משולש.
  • נאפה בתנור ב180 מעלות במשך 15-30 מעלות עד להזהבה קלה.

מילוי לאוזני המן

אם תלכו היום למאפיות, תוכלו לראות המון אוזני המן עם מילויים שונים – אבל למה שלא תכינו אותם בעצמכם?

  • אוזני המן במילוי פטל

בקערה נערבב את ריבת הפטל, את השקדים מעט לימון ואת פירורי הבצק. נכניס את המילוי אל תוך הבצק שלנו ובתום האפייה נניח מעל אוזן ההמן בחלקו הפתוח פטל טרי.

  • אוזני המן במילוי לימוני

בסיר קטן נערבב 3/4 סוכר, 2 כפות עמילן תירס ומעט מלח. נקציף הכל ביחד עד שנהיה אחיד. נטרוף פנימה 3/4 מים ו2 חלמונים.

נטרוף פנימה 2 כפיות גרידת לימון ומיץ מלימון שלם.

נבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת נהיית סמיכה ומבעבעת. מרתיחים כדקה ומסירים מהאש.

נערבב פנימה את החמאה, נכסה במכסה ונצנן עד לטמפרטורת החדר.

כעת ניתן למלא את הבצק ולהכין אוזני המן מיוחדים.

  • מילוי בראוניז

בקערת זכוכית שניתן להכניס למיקרוגל, ממיסים יחד 6 כפות חמאה, חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב.

לתוך הקערה נוסיף 2/3 קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח, 2 ביצים, 2 כפיות סוכר וניל, 1 כף קפה נמס ו3/4 סוכר.

נוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים והמילוי שלנו מוכן.

  • מילוי פירות יבשים

בתוך מעבד מזון נניח:

1 כוס תאנים מיובשות

1/2 כוס משמשים מיובשים

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס שקדים קלויים

1/3 כוס אגוזי מלך

1/2 כפית קינמון

גרידת לימון

1 כפית סוכר וניל

 

ניתן למעבד המזון לעשות את שלו למשך 3 דקות עד שהכל מתאחד ולא מתפורר ונשים הכל בתור מילוי לאוזן המן.

את אוזני ההמן תוכלו להוסיף אל תוך משלוח מנות מיוחד שכל אחד ישמח לקבל, להוסיף אליו רעשן, ממתקים נוספים ומסכה לכבוד חג פורים, לעטוף יפה ולכתוב ברכה מקורית, או פשוט להניח על שולחן הכיבוד שתכינו לקראת חג פורים.