חג פורים מושלם הוא חג בו נכין אוזני המן. איך עושים זאת בצורה הטובה ביותר ולמה בכלל אוכלים אוזני המן?
חג פורים הוא חג בו אנחנו מציינים את החופש מהרדיפות שחוו היהודים באימפריה הפרסית העתיקה. המאכל הסמלי אותו נאכל בחג הקרוב הם אוזני המן. המן היה הנבל בסיפור פורים. העוגייה בצורת המשולש מייצגת את אוזניו של המן הרשע, או את הכובע בעל שלוש הפינות שלו. לפי מגילת אסתר, יהודי העיר אוימו במשך זמן רב על ידי המן ששכנע את המלך אחשוורוש להרוג את כל היהודים. מבלי להיכנס לפרטים נוספים – בסופו של דבר היהודים ניצלו על ידי אסתר, המן הרשע הוצא להורג ואנחנו אוכלים את העוגייה הטעימה.
צילום: מאגר תמונות 123RF
מתכון לאוזני המן יכול להתאים לכל אחד, כל זאת בגלל שאתם יכולים לבחור את המילוי שאתם אוהבים. אבל בואו ונתחיל מהבסיסי ביותר
רכיבים לבצק:
נתחיל בהכנות:
אם תלכו היום למאפיות, תוכלו לראות המון אוזני המן עם מילויים שונים – אבל למה שלא תכינו אותם בעצמכם?
בקערה נערבב את ריבת הפטל, את השקדים מעט לימון ואת פירורי הבצק. נכניס את המילוי אל תוך הבצק שלנו ובתום האפייה נניח מעל אוזן ההמן בחלקו הפתוח פטל טרי.
בסיר קטן נערבב 3/4 סוכר, 2 כפות עמילן תירס ומעט מלח. נקציף הכל ביחד עד שנהיה אחיד. נטרוף פנימה 3/4 מים ו2 חלמונים.
נטרוף פנימה 2 כפיות גרידת לימון ומיץ מלימון שלם.
נבשל על אש בינונית תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת נהיית סמיכה ומבעבעת. מרתיחים כדקה ומסירים מהאש.
נערבב פנימה את החמאה, נכסה במכסה ונצנן עד לטמפרטורת החדר.
כעת ניתן למלא את הבצק ולהכין אוזני המן מיוחדים.
בקערת זכוכית שניתן להכניס למיקרוגל, ממיסים יחד 6 כפות חמאה, חבילת שוקולד מריר וחבילת שוקולד חלב.
לתוך הקערה נוסיף 2/3 קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1/4 כפית מלח, 2 ביצים, 2 כפיות סוכר וניל, 1 כף קפה נמס ו3/4 סוכר.
נוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים והמילוי שלנו מוכן.
בתוך מעבד מזון נניח:
1 כוס תאנים מיובשות
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שקדים קלויים
1/3 כוס אגוזי מלך
1/2 כפית קינמון
גרידת לימון
1 כפית סוכר וניל
ניתן למעבד המזון לעשות את שלו למשך 3 דקות עד שהכל מתאחד ולא מתפורר ונשים הכל בתור מילוי לאוזן המן.
את אוזני ההמן תוכלו להוסיף אל תוך משלוח מנות מיוחד שכל אחד ישמח לקבל, להוסיף אליו רעשן, ממתקים נוספים ומסכה לכבוד חג פורים, לעטוף יפה ולכתוב ברכה מקורית, או פשוט להניח על שולחן הכיבוד שתכינו לקראת חג פורים.