מכינים סושי בבית כמו מקצוענים

הכנת סושי היא אמנות – הרולים הטעימים והמרהיבים שאנחנו רואים בתמונות הם בהחלט מפתיעים. אך אל תיבהלו, כי אפשר להכין אותם בקלות גם במטבח הביתי שלכם.

צילום: מאגר תמונות 123RF

לאוהבי הסושי

המטבח האסייתי מעורר תיאבון ונחשב לטעים מאוד. כולנו מכירים את הסושי – רול קטן שמשפר את היום. למרות שהמרכיבים העיקריים במנה הם אורז לבן ודגים תוכלו להוסיף אליו את כל מה שאתם אוהבים. ירקות, חביתה יפנית שנקראת טמאגו, ירקות כבושים, וכל דג אחר שאתם אוהבים. להגשה תוכלו להוסיף ג'ינג'ר, וואסבי, רטבים כמו רוטב סויה וטריאקי ואפילו קימצ'י. אך זכרו שהכנת סושי דורש התנסות ותרגול, לא בטוח שעל הניסיון הראשון יצאו לכם רולים עגולים להפליא. אבל – אל תתייאשו, כי הבאנו עבורכם את הטיפים הטובים ביותר שיעזרו לכם להיות בדרך לסושי מקצועי וביתי.

מרכיבי היסוד

  • אורז המותאם לסושי
  • חומץ אורז
  • מחצלת במבוק
  • ניילון נצמד
  • רוטב סויה
  • אצות נורי
  • וואסבי
  • ג'ינג'ר

 

תוספות בתוך הסושי

  • מלפפון
  • אספרגוס
  • אבוקדו
  • גזר
  • עירית או בצל ירוק
  • בטטה
  • דג סלמון נא או אפוי
  • טונה אדומה
  • קוויאר
  • טמאגו
  • אושינקו
  • או כל דבר אחר שאתם אוהבים בתוך הסושי שלכם.

צילום: huy phan | מאגר תמונות Pexels


מתחילים בהכנות

מתכון לסושי צריך לכלול בתוכו את כל השלבים הקטנים ביותר, שיעזרו לכם להכין את הסושי הטעים ביותר.

  1. נתחיל מבישול האורז: ניקח כוס וחצי של אורז לסושי ונבשל אותו בסיר קטן עם 2 כוסות מים. כשהאורז ירתח – ננמיך את האש ונכסה עם מכסה. נבשל את האורז במשך 20 דקות, כשבמהלך הבישול יש צורך לערבב. לאחר 20 דקות נסיר את האורז מהאש ונניח אותו בצד. כשהאורז נהיה יותר קריר, נתחיל בתיבול שלו. נשתמש בחומץ אורז – 1/3 כוס חומץ אורז, 1/2 כפית מלח וכפית סוכר. נערבב הכל ביחד ונתן לאורז לנוח בצד.
  2. בזמן שהאורז מחכה לנו בצד, ניתן להתחיל לחתוך את כל התוספות. גזר, מלפפון, אבוקדו, בטטה ושאר הירקות. תוכלו לעשות את זה עם קולפן או עם סכין. פורסים את כל המרכיבים שלנו בצורה אנכית לפסים כמה שיותר דקים. נשים אותם בקערות קטנות שנוכל להשתמש בהם במהלך ההרכבה של הסושי, בהתאם לכל הבקשות של האנשים האוכלים.
  3. כעת, נעבור לדגים – זכרו שדגים טריים זה הכל בסושי. רצוי לקנות באותו היום את הדגים וישר להגיע להכנות. אם אתם בקטע של דגים מעושנים, סלמון מעושן יעשה את העבודה. תוכלו לחתוך את הדג בהתאם לרצונכם – תלוי בכמות הדגים שאתם רוצים בתוך הרול שלכם.

רול דה רול

  1. כעת נתחיל להרכיב את הסושי. ניקח קערה שנוכל להרטיב בהם את הידיים שלנו – כך האורז לא ידבק אלינו. נכסה את מחצלת הבמבוק בניילון נצמד גם כדי לשמור על ניקיון וגם כדי למנוע מהאורז להידבק למחצלת.
  2. את הסושי תוכלו לעשות inside-out או outside-in. הכל תלוי בהעדפות שלכם. נתחיל ברול עם האצה בחוץ: על יריעת האצות נמרח שכבה דקה של אורז. במרכז, נניח את התוספות שלנו בצורה קרובה מאוד, אפשר גם אחד על השני. לאורז בחוץ נהפוך את האצה עם האורז כלפי חוץ ונניח את התוספות בפנים.
  3. מגלגלים! כעת נגלגל עד ל1/4 ממחצלת הבמבוק ונהדק את הרול בעדינות כדי שידבק. נמשיך לגלגל עד שהכל יהפוך לספירה. בסוף אל תשכחו להדק הכל.
  4. כעת, קחו את הסכין הכי חדה שלכם וחיתכו את הרול לפרוסות. הוסיפו רוטב שאתם אוהבים, כמו סויה, טריאקי או ספייסי מיונז, הוסיפו וואסבי וג'ינג'ר ואתם יכולים להנות מארוחה טעימה. אפילו כדאי לכם לנסות להשתמש בצ'ופסטיקס כדי להרגיש את החוויה עד הסוף. בתאבון.

צילום: Valeria Boltneva | מאגר תמונות Pexels