מתכון לפיצה טעימה ומפנקת

בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה, או פינוק לאירוח משפחתי – התשובה תמיד תהיה פיצה ביתית וטעימה.

צילום: Shameel Mukkath | מאגר תמונות Pexels

מה כדאי לזכור כשמכינים פיצה?

הכנת פיצה יכולה להיות פשוטה למדי, אבל לפעמים יש כמה דברים שצריך לדאוג להם כדי שהפיצה שלנו תהיה מושלמת.

רוב הבעיות של אנשים עם הכנת בצק טוב מסתכמות במדידה לא נכונה של קמח. מדידת הקמח באמצעות כוס אינה מדויקת ונחשבת לדרך פחות טובה למדוד את כמות הקמח. למעשה, מתכוני הפיצה הטובים ביותר דורשים מדידה של המרכיבים על פי משקל ולא על פי נפח. מדוע אתם שואלים? כל זאת בגלל שקמח ניתן לדחיסה. מדידת הקמח על ידי ניפוי שלו לתוך כוס תיתן לכם רק את משקל הקמח בכוס ולא רק את הנפח שלו.

כדי להכין את הפיצה הטובה ביותר, עליכם להתחיל עם הבצק. זה אומר שאתם לא יכולים להשתמש בכל קמח שסתם שוכב במקפיא שלכם. עליכם להשתמש בקמח חיטה איכותית שייתן לכם אפשרות לקבל את הבצק התופח והטוב בעולם ולעבוד עם הבצק שלכם בתנור לוהט.

כדי להכין בצק מוצלח לפיצה שלכם, חשוב שתזכרו: כאשר אתם מערבבים את כל המרכיבים שלכם יחד, חשוב שתשימו לב שאתם לא לשים את הבצק שלכם יותר מדי זמן, כי זה יכול לגרום לבצק לא מתאים לפיצה. בכדי להבטיח שכל המרכיבים אכן מעורבבים היטב, מומלץ לא ללוש את הבצק ליותר מ-2 עד 3 דקות. אל דאגה, הבצק יצא רך ומוכן לשימוש והכל כדי שאתם תכינו את הפיצה המושלמת ביותר. חשוב לזכור שבמהלך התהליך, אם החלטתם להניח את הבצק במקרר לכמה שעות – תנו לבצק להגיע לטמפרטורת החדר כשעה לפני שאתם מתחילים בהכנה, דבר שיעזור לו להיות יותר גמיש ונוח לעבודה. לאחר מכן, כשתתחילו למתוח אותו כל האוויר יצא ממנו ואתם תקבלו את התוצאה האידיאלית ביותר.

צילום: Felicity Tai | מאגר תמונות Pexels


מתחילים בהכנות

מתכון לפיצה איכותית הוא מתכון שצריך להיות אצל כל אחד. אז מה צריך כדי להתחיל?

רכיבים לבצק:

  • 400 גרם קמח לפיצה
  • 100 גרם קמח סמולינה
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • שתי כפות שמן זית
  • 330 מ"ל מים בטמפרטורת החדר

הכנה:

  1. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את הסולת והמלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוזגים את המים לקערה נפרדת ומוסיפים את השמרים והסוכר. מערבבים אותם היטב עד להמסה מוחלטת של השמרים במים.
  3. מוסיפים את השמן לקערה עם הקמח ומערבבים. מוסיפים את התערבות של המים והמשרים לקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.
  4. מקמחים את הידיים ומתחילים ללוש את הבצק עם הכיוון לתוך מרכזו – במשך כ-3 דקות. שימו לב שהבצק בשלב הזה עדיין דביק.
  5. מכסים את הקערה בניילון ומניחים בצד לתפיחה למשך כשעה.

צילום: Rodnae Productions | מאגר תמונות Pexels


אפייה

  1. בזמן שהבצק שלנו תופח, יש לחמם את התנור ל250 מעלות. ולהתחיל בהכנת הרוטב.
  2. את הרוטב תוכלו להכין לפי טעמכם ולהוסיף עגבניות, בזיליקום, שום ותבלינים, לבשל הכל ולצמצם את הנוזלים. אל תשכחו להוסיף גם גבינה שאתם אוהבים!
  3. לאחר שעה, יש ללוש את הבצק על משטח מקומח.
  4. כעת הבצק יהיה קשיח יותר, אך עדיין דביק. יש לחתוך את הבצק לשני חצאים שווים ולהתחיל לרדד אותו על משטח שהכנתם מראש. שימו לב שאתם לא שוכחים לדקור את הבצק בעזרת מזלג.
  5. כעת יש להכניס את הבצק לתנור ולאפות במשך כחמש דקות ללא תוספות או גבינה, כדי לגרום לייבוש קל של הבצק.
  6. לאחר הייבוש יש להוציא את הבצק מהתנור ולמרוח את הרוטב והגבינה.
  7. הוסיפו תוספות שאתם אוהבים, הכניסו לתנור ל20 דקות נוספות והנה לכם הפיצה המהירה והטובה ביותר – בתאבון.

צילום: Katerina Holmes | מאגר תמונות Pexels