בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה, או פינוק לאירוח משפחתי – התשובה תמיד תהיה פיצה ביתית וטעימה.
הכנת פיצה יכולה להיות פשוטה למדי, אבל לפעמים יש כמה דברים שצריך לדאוג להם כדי שהפיצה שלנו תהיה מושלמת.
רוב הבעיות של אנשים עם הכנת בצק טוב מסתכמות במדידה לא נכונה של קמח. מדידת הקמח באמצעות כוס אינה מדויקת ונחשבת לדרך פחות טובה למדוד את כמות הקמח. למעשה, מתכוני הפיצה הטובים ביותר דורשים מדידה של המרכיבים על פי משקל ולא על פי נפח. מדוע אתם שואלים? כל זאת בגלל שקמח ניתן לדחיסה. מדידת הקמח על ידי ניפוי שלו לתוך כוס תיתן לכם רק את משקל הקמח בכוס ולא רק את הנפח שלו.
כדי להכין את הפיצה הטובה ביותר, עליכם להתחיל עם הבצק. זה אומר שאתם לא יכולים להשתמש בכל קמח שסתם שוכב במקפיא שלכם. עליכם להשתמש בקמח חיטה איכותית שייתן לכם אפשרות לקבל את הבצק התופח והטוב בעולם ולעבוד עם הבצק שלכם בתנור לוהט.
כדי להכין בצק מוצלח לפיצה שלכם, חשוב שתזכרו: כאשר אתם מערבבים את כל המרכיבים שלכם יחד, חשוב שתשימו לב שאתם לא לשים את הבצק שלכם יותר מדי זמן, כי זה יכול לגרום לבצק לא מתאים לפיצה. בכדי להבטיח שכל המרכיבים אכן מעורבבים היטב, מומלץ לא ללוש את הבצק ליותר מ-2 עד 3 דקות. אל דאגה, הבצק יצא רך ומוכן לשימוש והכל כדי שאתם תכינו את הפיצה המושלמת ביותר. חשוב לזכור שבמהלך התהליך, אם החלטתם להניח את הבצק במקרר לכמה שעות – תנו לבצק להגיע לטמפרטורת החדר כשעה לפני שאתם מתחילים בהכנה, דבר שיעזור לו להיות יותר גמיש ונוח לעבודה. לאחר מכן, כשתתחילו למתוח אותו כל האוויר יצא ממנו ואתם תקבלו את התוצאה האידיאלית ביותר.
צילום: Felicity Tai | מאגר תמונות Pexels
מתכון לפיצה איכותית הוא מתכון שצריך להיות אצל כל אחד. אז מה צריך כדי להתחיל?
רכיבים לבצק:
הכנה:
צילום: Rodnae Productions | מאגר תמונות Pexels
צילום: Katerina Holmes | מאגר תמונות Pexels