קערת מרק זה כל מה שצריך

אתם לא צריכים הרבה כדי להכין את המרק המושלם, רק מזג אוויר קריר וכמה ירקות טעימים כדי למלא את הבטן בכל טוב. אספנו עבורכם שני מתכונים למרקים הטעימים ביותר שתוכלו להכין.

צילום: מאגר תמונות 123RF

מרק כתום

אחד המרקים הפופולאריים ביותר הוא המרק הכתום, שמורכב מכל הירקות הכתומים שאתם מכירים: גזר, בטטה, דלעת ועוד כמה ירקות חשובים. זה מרק טעים ובריא שאתם חייבים להכין. הבאנו עבורכם מתכון למרק פשוט וקל להכנה – בואו ונתחיל בהכנות.

רכיבים:

  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 בטטות חתוכות לקוביות
  • 1 דלעת חתוכה לקוביות
  • מים
  • שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון וכל תבלין שמוצא חן בעיניכם.
  • כוס נוזל קוקוס לבישול

 

נתחיל בהכנות:

  1. קולפים את כל הירקות, חותכים אותם לקוביות גדולות ושוטפים אותם בתוך מסננת.
  2. קוצצים את הבצלים, מניחים סיר מרק על הכיריים על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את כל שאר הירקות שחתכנו וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד להזהבה.
  5. מוסיפים 6-8 כוסות מים, מתבלים בכל התבלינים בהם בחרתם, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-35 דקות, עד שהירקות נהיים רכים.
  7. כדי להפוך את המרק למרק כתום אמיתי, ניקח בלנדר מוט ונרסק את כל הירוקות עד שנקבל מרקם אחיד. כעת נוסיף את נוזל הקוקוס לבישול לקבלת טעם קרמי וטעים.
  8. לשדרוג המרק תוכלו להכין צנים או קרוטונים בתנור. כעת נותר רק לאכול את המרק הטעים שיצא לכם.

צילום: מאגר תמונות 123RF


מרק עדשים

מרק עדשים נחשב לאחד המרקים הבריאים ביותר – יש בעדשים המון אשלגן וחלבון, והוא מתאים מאוד לאנשים הניזונים מתזונה צמחונית.

רכיבים:

  • 1 כוס עדשים – ניתן להשתמש בכל סוג עדשים שיש לכם בבית. רצוי להשרות את העדשים במים לבישול יותר מהיר.
  • שמן זית
  • 1 בצל בגודל בינוני-גדול
  • 2 שיני שום
  • סלרי – כמה גבעולים
  • 1 גזר בינוני-גדול
  • 2 תפוחי אדמה
  • תבלינים: כמון, מלח, פלפל וכל תבלין שאתם אוהבים ויכול לשדרג את המנה
  • 6-8 כוסות מים
  • מעט לימון

 

נתחיל בהכנות:

  1. לתוך סיר גדול נוסיף את השמן זית יחד עם הבצלים שחתכנו לקוביות קטנות, ונבשל אותם על אש בינונית-נמוכה עד להזהבה. זהו שלב חשוב, כי טעם הבצל המוזהב מורגש במרק העדשים.
  2. נוסיף אל תוך הסיר את הגזר, הסלרי והשום ונמשיך לבשל 5-6 דקות נוספות על אש בינונית, עד לקבלת צבע ורכות.
  3. נוסיף את התבלינים שלנו, את העדשים שהשרנו מראש, קוביות תפוחי האדמה והמים.
  4. נערבב הכל ונניח לבישול. נמליץ לכם לכסות את הסיר במכסה ולבשל על אש נמוכה-בינונית במשך 30-40 דקות, עד שהעדשים נהיות רכות מאוד. אל תשכחו לטעום את המרק מדי פעם כדי שתוכלו לבדוק אם יש משהו שחסר לכם.
  5. אחרי הבישול, ניקח את הבלנדר מוט ונרסק את המרק עד לקבלת מרק אחיד שמוצא חן בעינינו. הבלנדר יעזור לכם לתת סמיכות למרק ומרקם מדהים. כעת, נוסיף מעט לימון סחוט טרי, שיוסיף לנו חמיצות טעימה וישפר את צבע המרק.

צילום: Alesia Kozik | מאגר תמונות Pexels


איך מכינים קרוטונים למרק?

מרכיבים:

  • לחם
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפיות שטוחות פפריקה
  • 2 כפיות שטוחות אורגנו
  • 3 שיני שום
  • 2 כפיות שטוחות של מלח

 

ההכנה:

  1. נחמם את התנור שלנו מראש לחום של 150 מעלות.
  2. נחתוך את הלחם לקוביות קטנות או גדולות ונעביר לקערה.
  3. נערבב את כל מרכיבים התיבול שבחרנו ונמרח על הלחם.
  4. נסדר בתבנית ונכניס לתנור ל30-40 דקות.
  5. נוציא את הקרוטונים וניתן להם להתקרר
  6. נוסיף למרק שלנו

מתכון למרק טעים זה כל מה שאתם צריכים כדי לאכול ארוחה מהירה, פשוטה והכי חשוב – בריאה. אל תוותרו על קניית ירקות בסופר וגם אם שכחתם מהם בתחתית המקרר – תמיד תוכלו לבשל מהם מרק טעים ובריא.

צילום: Farhad Ibrahimzade | מאגר תמונות Pexels