מתכונים מנצחים וטעימים לחג פסח הקרוב

בחג הפסח יש המון אוכל טעים שיכול ללוות אתכם בארוחת החג. אספנו עבורכם כמה מתכונים מנצחים שיקפיצו לכם את הארוחה החגיגית.

צילום: מאגר תמונות 123RF

לחמניות כשרות לפסח

זהו מתכון שמלווה את המשפחה שלי בכל חג פסח. סבתא של סבתא הכינה אותו ועכשיו הוא מלווה את הארוחות חג שלי. הוא מאוד פשוט להכנה אבל הטעם שלו לא יישכח. טיפ ממני אליכם – תכינו כמות כפולה כי כולם הולכים לנשנש את הלחמניות הטעימות והחמות.

מצרכים:

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • חבילה של קמח מצה
  • 4 ביצים

 

מתחילים בהכנה

  • ניקח סיר בינוני ונשים בו את המים, את השמן, המלח והסוכר, נערבב ונחכה לרתיחה.
  • כשנגיע לרתיחה, ניקח את קמח המצה ונתחיל לשפוך לאט לאט את כל התכולה פנימה תוך ערבוב.
  • לאחר מכן, נקרר את העיסה שיצאה לנו.
  • כעת כשהעיסה שלנו קרירה ונעימה, ניקח חתיכות קטנות ונהפוך אותם לכדורים קטנים. שימו לב שאתם יכולים להחליט על כל גודל שתרצו, אבל המומלץ לאפייה מיטבית הוא כדור בגודל די קטן – אל תשכחו שהם גדלים מעט בזמן האפייה.
  • נכניס את הכדורים שלנו אל תוך התנור לאפייה ב180 מעלות ונאפה למשך 20-30 דקות.

התוצאה: לחמניות רכות וטעימות.

צילום: דניאל וייסרמן


נקניק שוקולד כשר לפסח

עוד מנה שמככבת כל שנה בשולחן החג שלנו היא נקניק שוקולד בגרסה הכשרה לפסח. אז מה צריך בשביל להכין אותה?

מרכיבים:

  • 2 חבילות של עוגיות יין כשרות לפסח
  • 1 כף קקאו או שוקולית
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • חבילה של שמנת מתוקה או חצי כוס חלב
  • שקית קטנה של סוכר וניל
  • לציפוי הנקניק: אני אוהבת לפורר את העוגייה לאבקה דקה ולעטוף אותה מבחוץ, אבל תוכלו להשתמש בכל דבר שאתם אוהבים: קקאו, קוקוס, סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר.

 

מתחילים בהכנות

  • ניקח קערה אליה נתחיל לשבור את העוגיות לחתיכות קטנות – שימו לב שאנחנו לא רוצים להגיע למרקם אבקתי, אלא להרגיש את החתיכות בקינוח.
  • בסיר קטן נשים את השוקולד והשמנת, נערבב על אש קטנה עד שהכל יהפוך לתערובת אחידה.
  • את השוקולד החם נשפוך לקערה של העוגיות ששברנו מקודם, ונערבב היטב עד שכל העיסה תהיה אחידה.
  • את כל העיסה נניח במקרר ל20 דקות.
  • אחרי שהעיסה שלנו קרה, נחלק אותה למספר הנקניקים שאנחנו מעוניינים. בדרך כלל כמות כזו מספיקה ל2 נקניקי שוקולד.
  • נפרוש ניילון נצמד על קרש חיתוך ונניח עליו חלק מהתערובת. מתחילים להדק וליצור צורה של נקניק או גליל.
  • נעטוף את הנקניק ונכניס אותו למקפיא ל20 דקות. לאחר שהנקניק שלנו התקשה, נוכל לגלגל אותו במה שבחרנו – אני בחרתי לגלגל בעוגייה מרוסקת. לאחר מכן נחזיר אותו להתקרר במקרר ואחרי חצי שעה נוספת תוכלו להוציא אותו ולחתוך לפרוסות. אין מתכון קל וטעים כמו המתכון הזה.

צילום: מאגר תמונות 123RF


מצה בריי

יום אחרי החג יש לנו שתי אפשרויות: להמשיך לאכול את השאריות שנשארו מהערב חג, או להכין מצה בריי מפנק.

מרכיבים:

  • 2 מצות
  • 2 ביצים
  • 4 כפות חלב או מים
  • שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור – ניתן להוסיף לפי טעמכם.

 

מתחילים בהכנה

  • ניקח את המצות ונרטיב אותם מתחת לברז.
  • נפורר אותם אל תוך קערה, ונוסיף את כל שאר הרכיבים.
  • נערבב היטב.
  • נשים מעט שמן במחבת ונניח בצורה שטוחה את התערבות שנוצרה לנו.
  • נכסה במכסה ונבשל על אש בינונית.
  • אחרי 5 דקות נהפוך את המצה בריי לצד השני ונבשל עוד כמה דקות – עד להזהבה.
  • תוכלו להוסיף למצה בריי שלכם כל דבר שאתם אוהבים, משהו חלבי, מייפל או כל דבר יצירתי אחר שאתם אוהבים.
  • פסח נחשב לאחד החגים הטעימים ביותר – שיהיה לכם חג שמח, טעים ואל תשכחו שהמימונה בדרך.

צילום: Cottonbro Studio | מאגר תמונות Pexels