לא מוותרים על ארוחת ערב טעימה ובריאה

ארוחת ערב היא אחת הארוחות החשובות ביום שלנו ויש לה משמעות רבה לבריאות תקינה. מחפשים ארוחה בריאה וטובה? הגעתם למקום הנכון.

צילום: מאגר תמונות 123RF

למה חשוב לאכול בערב?

כשאנחנו אוכלים ארוחת ערב מאוזנת ובריאה, אנחנו מאפשרים לגוף שלנו להתאושש ולקבל כוחות לאחר יום עמוס פיזית ומנטלית. לפעמים אנחנו כל כך עסוקים במהלך היום עד שאנחנו מגיעים הביתה סחוטים וכל מה שאנחנו רוצים לעשות הוא להיזרק במיטה ולישון. אבל זה ממש לא בריא. למען האמת, ארוחת ערב עוזרת לנו לשמור על חילוף חומרים תקין ועוזרת לנו לא להתעורר באמצע הלילה ולרוץ למקרר. זכרו שאורך שינה בריאה צריך להיות כ-8 שעות. אם הייתם ערים במהלך היום ולא הייתם אוכלים במשך 8 שעות שלמות הייתם מרגישים בסדר? כנראה שלא. במהלך השינה הגוף שלנו לא מקבל שום מזון ודלק כדי לתפקד – לכן ארוחת הערב חשובה לנו כדי לשמור על שינה רצופה ובריאה.

בנוסף, כמה כיף לשבת עם כל המשפחה לאחר יום ארוך מלא בחוויות, לאכול יחד ארוחת ערב מזינה ולשמוע על היום של כל אחד מהם? אל תוותרו על כך.

צילום: מאגר תמונות Depositphotos


מה כדאי לאכול בערב?

כדאי לזכור שלא כל סוג אוכל מתאים לארוחת הערב. למעשה, אם תאכלו יותר מדי או שתאכלו אוכל שלא מתאים עבורכם, ככל הנראה שהשינה שלכם תהיה פחות טובה. אבל אם תחליטו לאכול ארוחה מאוזנת עם אוכל בריא שאתם באמת אוהבים – רוב הסיכויים שתשנו היטב ולא תתעוררו בלילה כדי לנשנש.

בארוחת הערב כדאי לשלב חלבונים וירקות שיתעכלו בקלות ולא יהיה כבדים לכם. היום נשתף אתכם בכמה מתכונים נהדרים לארוחות ערב מהירות וטעימות.

1. קערת פוקי

אם אתם אוהבים ירקות ודגים – המתכון הזה הוא בדיוק עבורכם. קערת הפוקי שמקורה בהוואי מביאה עבורכם קערה מלאה בכל טוב – אורז, ירקות, רטבים, דגים ועוד. מה שכיף בקערה הפוקי שקל מאוד להכין אותה.

רכיבים:

  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפיות חומץ אורז
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • בצל ירוק
  • שומשום
  • אצות
  • אורז לבן מבושל
  • אבוקדו פרוס
  • מלפפון חתוך
  • אדממה
  • גזר מגורד
  • צנון חתוך
  • דג: טונה אדומה, סלמון טרי, סלמון מבושל, סלמון מעושן לבחירתכם

*תוכלו להוסיף למנה שלכם כל דבר שאתם אוהבים – המתכון כאן הוא פוקי קלאסי.

 

מתחילים בהכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים יחד סויה, חומץ אורז, שמן שומשום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ושומשום. מוסיפים את הדג שבחרתם ומערבבים. נמתין כ15 דקות שכל הטעמים יספגו בדג.
  2. ניקח קערה ונוסיף בתחתית שלה אורז. נוסיף את הדג והתוספות. אל תשכחו לקשט בבצל ירוק ושומשום ולהוסיף רטבים לפי טעמכם.
  3. זה הכל. הקערה שלכם מוכנה לארוחת הערב שלכם.

צילום: Ella Olsson | מאגר תמונות Pexels


2. שקשוקה

אם אתם אוהבים ארוחת ערב שיש בהם ביצים, שקשוקה טעימה זה לגמרי הבחירה שלכם. זה קל להכנה, לא דורש הרבה מצרכים וזמן ההכנה שלה קצר מאוד. אז איך מכינים שקשוקה טובה?

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות קלופות
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • ביצים לפי כמות הסועדים
  • לקישוט: פטרוזיליה, גבינה בולגרית או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

 

מתחילים בהכנה:

  • נחתוך את העגבניות, הפלפלים והשום לחתיכות קטנות. נשים במחבת שמן ונחמם אותה במשך כמה שניות.
  • נתחיל בטיגון של השום ובבישול הירקות עד לקבלת ירקות די רכים.
  • נוסיף את רסק העגבניות, התבלינים ונערבב. נבשל במשך 2 דקות.
  • ניצור שקעים בעזרת כף ונניח בתוכם את הביצים. מומלץ לכסות את המחבת במכסה ולבשל את הביצים עד להכנה סופית.
  • לקראת הסוף נמליץ לכם להוסיף את הבולגרית ולבסוף לקשט עם פטרוזיליה.
  • טיפ: אל תשכחו לנגב את השקשוקה עם חלה טרייה שבהחלט תוסיף לארוחה שלכם.

 

יש עוד המון אפשרויות להכנת ארוחת ערב טעימה. אל תוותרו עליה ושימרו על בריאותכם.

צילום: Nataliya Vaitkevich | מאגר תמונות Pexels