מתכון ממרחים טבעוניים

ממרח פלפלים קלויים או פסטו בזיליקום קלאסי ללא גבינה - ליווי מושלם לכריך וכמובן, יכול להתאים גם לרוטב פסטה. קל להכין, אך קשה להפסיק לאכול! פלפלים קלויים מלאים בנוגדי חמצון, ויטמין C ודברים טובים אחרים. גם הביזיקום שופע בחומרים מזינים.

צילום:

מצרכים

לממרח פלפלים קלויים:

80 גרם אגוזי קשיו

2 פלפלים אדומים גדולים

1/4 כוס עלי בזיליקום טריים

3-4 שיני שום

1/4 כוס + 1/2 כוס שמן זית איכותי

מלח ים/ מלח הימלאיה

פלפל שחור גרוס

לפסטו בזיליקום:

2 כוסות עלי בזיליקום טריים (ניתן להחליף חצי מכמות הבזיליקום בתרד בייבי או פטרוזיליה)

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

1/3 כוס צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך קצוצים)

3 שיני שום

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור גרוס


איך מכינים ממרחים טבעונים מעולים?

  1. מחממים את התנור ל-180-200 מעלות.
  2. שוטפים ומייבשים פלפלים אדומים ומכניסים לתנור ל-20 דקות (או עד שהקליפה משחימה טיפה).
  3. מכניסים את הפלפלים החמים לצנצנת עם מכסה או שקית ניילון ואוטמים היטב.
  4. אחרי שהפלפלים מתקררים, מקלפים את הקליפה הדקה, מוצאים את הגבעולים והזרעים. חותכים לרצועות.
  5. מכניסים את הפלפלים יחד עם שאר המרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד.
  6. לפסטו בזיליקום: קולעים קצת את אגוזי המלך במחבת. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד. את שמן הזית כדאי להוסיף בהדרגה תוך כדי הטחינה.
  7. את הממרחים אפשר לאחסן בתוך צנצנת סגורה במקרר.