מתכון לעוגת נפוליאון שלא תצליחו להפסיק לנשנש

עוגת נפוליאון מגיעה אלינו מהתרבות הרוסית. העוגה נחשבה לעוגה קלאסית שמכינים באירועים חגיגיים כמו בתחילת שנה אזרחית חדשה או ימי הולדת. אם אתם מחפשים מתכון לאחת העוגות הטעימות ביותר – הגעתם למקום הנכון. הכירו את עוגת הנפוליאון, או בשמה השני עוגת קרמשניט. העוגה היא עוגת שכבות דקות מאוד, העשויות מבצק עלים. השכבות הרבות הן דקות ועדינות, כשבניהן קרם וניל עשיר. כל אחד מהם טעים בנפרד, אבל כשמחברים אותם ביחד, נוצר שילוב מדהים שיהיה לכם קשה להפסיק לזלול – בכל ביס תוכלו להרגיש את שכבות העוגה והקרם נמסות לכם בפה. אז איך מכינים את עוגת הפלא הזאת?

צילום: מאגר תמונות 123RF

מצרכים

לבצק העוגה

• 750 גרם קמח לבן

• 600 גרם חמאה או מרגרינה קפואים

• 2 ביצים

• 1 כפית מלח

• 1.5 כפיות חומץ

• 220 מ"ל מים קרים

 

לקרם

• 1 ליטר חלב

• 300 גרם סוכר

• 4 ביצים

• 120 גרם קמח

• 320 גרם חמאה

• 10-15 גרם סוכר וניל

• לקישוט ניתן להשתמש באבקת סוכר

צילום: מאגר תמונות 123RF


איך מכינים עוגת נפוליאון?

  1. נתחיל בהכנת הבצק לעוגה. ניקח 2 ביצים לתוך כוס מדידה, נוסיף אליהם כפית אחת של מלח, 1.5 כפיות של חומץ ונערבב היטב. אל תוך העיסה נוסיף 220 מ"ל מים ונערבב שנית. את התערובת שיצרנו נכניס למקרר.
  2. על שולחן נקי שהכנו מראש נשפוך 750 גרם קמח מנופה. אל תוך הקמח נטבול מרגרינה או חמאה שהקפאנו מראש, ניקח פומפייה ונגרד את החמאה אל תוך הקמח. נערבב הכל יחדיו כשבסופו של דבר אנחנו צריכים לקבל 600 גרם של חמאה עם קמח.
  3. נאסוף את כל החמאה לערמה קטנה ובאמצע ניצור שקע עם האצבע. נוציא את התערובת הנוזלית שהנחנו במקרר מקודם ונשפוך אותה אל תוך השקע שיצרנו. נתחיל ללוש את כל המרכיבים עד שנראה מרקם בצקי. נתחיל לקפל את הבצק לשכבות ונלחץ עליו בכל פעם – כדי ליצור בצק עלים.
  4. ניצור מהבצק צורה מלבנית, נניח אותו בתוך נייר נצמד ונשלח אותו למקרר לשעתיים לפחות. אם אינכם ממהרים, תוכלו לשמור את הבצק במקרר עד 12 שעות. הבצק שלנו מוכן.
  5. כעת, נעבור להכין את הקרם. הקרם יהיה בטעם וניל, במרקם של פודינג.
  6. נשטוף את הסיר שלנו במים קרים ונשפוך לתוכו ליטר של חלב ולתוכו נוסיף 320 גרם סוכר. נניח את הסיר על הכיריים ונתחיל לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין. ננמיך את האש וניתן לחלב להמשיך ולהתחמם.
  7. בינתיים נשבור 4 ביצים לקערה, נוסיף אליהן 120 גרם קמח, ונתחיל לערבב היטב – שימו לב שאנחנו לא רוצים להקציף את הקרם, אלא ליצור תערובת אחידה.
  8. אל תוך אותה התערובת, יוצקים שתי מצקות חלב + סוכר שהכנו מקודם, נערבב, נוסיף עוד 2 מצקות ונחזיר הכל בחזרה אל הסיר ונמשיך לבחוש. את הקרם שלנו נבשל עד שהוא יהיה במרקם סמיך. נוריד אותו מהאש ונוסיף 20 גרם חמאה וקדימה למקרר!

אפייה

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכמה חלקים. נשים קמח על השולחן ונתחיל לרדד את הבצק לשכבות בעובי 3-4 מילימטרים. את מלבני הבצק נחורר קלות עם מזלג ונתחיל לאפות אותם בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות. כשהעוגה תתקשה נוציא אותה וניתן לה להתקרר.
  2. כעת כשהקרם שלנו התקרר, נוסיף אליו 300 גרם חמאה ונקציף. נוסיף את סוכר הווניל לטעם מתקתק.
  3. הגיע הזמן להרכיב את העוגה! שכבה של עוגה, שכבה של קרם וכן הלאה. בקרם שנותר, נקשט מלמעלה את העוגה – טיפ, כשאתם מיישרים את העוגה, תוכלו לקשט אותה בעזרת הפירורים שנותרו. הניחו את העוגה במקרר כדי לייצב אותה וזה הכל! תהנו מעוגת הנפוליאון שהכנתם.