מתכונים לחג שבועות טעים יותר

אין כמו חג השבועות – נפגשים יחד כל המשפחה, לובשים בגדי חג לבנים ואוכלים יחדיו את כל המטעמים הטעימים ביותר.

צילום: Fauxels | מאגר תמונות Pexels

מה נכין בחג הקרוב?

מתכונים לשבועות לא חייבים להיות קשים בכלל. למעשה, היום נכיר כמה מתכונים פשוטים למדי, שכל אחד יכול להכין כדי לגרום לחג שלו להיות חגיגי, טעים וכמובן בריא. בדרך כלל המנות שיופיעו על שולחן החג שלנו יהיו חלביות – אז הכינו את עצמכם לקבל את המתכונים הטעימים ביותר שיככבו על שולחן החג שלכם.

סלט מתוק מלוח

עם כל ארוחה גדולה צריך לאכול ירקות שיאזנו את הטעמים. סלטים לא חייבים להכיל רק ירקות, למעשה היום נכיר סלט שמורכב בעיקר מפירות.

 

רכיבים:

לרוטב:

  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל

לסלט:

  • 1 קילו אספרגוס חתוך דק
  • 2 אבוקדו
  • 3 כוסות תירס
  • 8 צנוניות קטנות
  • 3 אפרסקים
  • 1/2 אוכמניות
  • גבינת רוקפור
  • 1/4 כוס עלי נענע

מתחילים בהכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה את הלימון, שמן זית, שמיר, מלח ופלפל ושמים בצד.
  2. בקערה גדולה שמים את כל שאר מרכיבי הסלט: אספרגוס, אבוקדו, תירס, צנוניות, אפרסקים, אוכמניות, גבינה, נענע ומערבבים הכל יחד. כמה דקות לפני ההגשה נמליץ לכם להוסיף את הרוטב שלכם.
  3. תוכלו לשדרג את הסלט עם קרקרים או לחם איכותי.

צילום: Vanessa Loring | מאגר תמונות Pexels


פשטידת ברוקולי וגבינות

אין כמו פשטידה טעימה ובריאה לכל סועדי החג. היום נלמד להכין פשטידה מיוחדת עם ברוקולי וגבינות.

 

רכיבים:

  • חבילת ברוקולי כ-450 גרם
  • 1 קוטג'
  • 1 גבינת סקי
  • 120 גרם בולגרית
  • 4 ביצים
  • 2 כפות גדולות של קמח אסם
  • תבלינים לטעמכם
  • גבינת פרמז'ן

מתחילים בהכנה:

  1. ניקח את הברוקולי ונפריד אותו לפרחים קטנים.
  2. נשים אותם בתבנית שלנו אותה שימנו מראש.
  3. בקערה גדולה נשים את הקוטג', גבינת הסקי, הבולגרית, הביצים, קמח אסם והתבלינים ונערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. את הבלילה שלנו נניח על הברוקולי, ונכניס את הכל לתנור לאפייה של 40 דקות.
  5. כ-10 דקות לפני סיום האפייה, נפתח את התנור ונפזר מעל את הפרמז'ן שלנו. מומלץ לאכול עם ירקות טריים – בתאבון.

עוגת גבינה ופירות יער

אנחנו בטוחים ששולחן החג שלכם הולך להיות מלא בכל המטעמים הטובים ביותר, אבל אל תשכחו להוסיף גם קינוח טעים ומרענן שיעשה לכם את הארוחה למתוקה יותר.

רכיבים:

לגבינה

  • 1 כוס סוכר
  • 8 כפיות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 5 ביצים
  • 2 חבילות גבינה לבנה
  • 1 שמנת
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל

 

לתחתית העוגה

  • 1/2 כוס קמח אסם
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • שקית סוכר וניל
  • לציפוי
  • 1/4 כוס מים
  • 1/3 כוס סוכר
  • חצי לימון
  • חבילת פירות יער קפואה (כ-300 גרם)

מתחילים בהכנה:

  1. תחילה נכין את בסיס העוגה. נקציף את החלבונים עם מעט מלח עד לקבלת קצף. נוסיף אליו סוכר ונמשיך להקציף עוד. שימו לב שאתם לא מקציפים יותר מדי, אלא עד קבלת קצף יציב בגוון לבן.
  2. בקערה נוספת נקציף את החלמונים שלנו עם מעט מלח, עד שנקבל קצף. נוסיף אל תוך הקערה שלנו את השמן והווניל ונמשיך לערבב.
  3. נאחד יחדיו את החלמונים והחלבונים ונתחיל לנפות פנימה את הקמח.
  4. כעת ניתן להעביר את העיסה שלנו אל תוך התבנית – אל תשכחו ליישר על מנת ליצור תחתית ישרה ואחידה.
  5. נכניס לתנור ל170 מעלות עד שנקבל בסיס זהוב (כ-10 דקות).
  6. כעת נעבור להכנת שכבת הגבינה.
  7. בקערה נקייה נקציף את החלבונים יחד עם מעט מלח עד לקבלת הקצף. נוסיף גם הפעם את הסוכר עד שהקצף שלנו יתייצב. בקערה נקייה נוספת נקציף את גבינת הסקי, את השמנת, השמנת החמוצה, הקורנפלור, הסוכר, הפודינג והווניל ונתחיל לערבב בעדינות.
  8. כשהתחתית שלנו מוכנה, נוציא אותה וניתן לה להתקרר.
  9. ניקח את הבלילה שלנו ונשפוך אותה על התחתית האפויה וניישר בעזרת לקקן.
  10. כעת נאפה את העוגה שלנו ב180 מעלות לשעה – שימו לב שאחרי 10 דקות ניתן להוריד את חום התנור ל150.
  11. אחרי שעה נניח את העוגה להתקרר – עד כחצי שעה לפני ההגשה.
  12. כעת נכין את הציפוי שלנו – ניקח סיר קטן ונניח בו את הסוכר, המים והלימון נערבב עד שהכל יימס בצורה אחידה.
  13. נוסיף את הפירות ונערבב כ-3 דקות. נצנן את הפירות שלנו ונשפוך מעל העוגה.
  14. זה הכל, שיהיה לכם חג שמח בריא וטעים ואל תשכחו לקשט את שולחן החג עם פרחים צבעוניים.

צילום: Suzy Hazelwood | מאגר תמונות Pexels