סלט בטטה, קינואה ורימונים עשיר ומשמח

הסלט הנפלא הזה יכול להיות מוגש כסלט חם או קר, הוא מתוק וחמצמץ, תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעל חלבונים ופחמימות משביעים והכי חשוב ממש קל ומהיר להכנה. אתם עומדים בדיוק לארח ומחפשים תוספת סלט לארוחה שתהיה צבעונית, עשירה וטעימה, או פשוט רעבים ומחפשים סלט שיהיה חגיגה שלמה של כל מה שאתם צריכים לארוחת צהריים טעימה, בריאה ומשביעה ובלי הרבה מאמץ, סלט הקינואה הזה כנראה שממש יסגור לכם פינה. סלט קליל ועשיר בפחמימה מלאה ומתוקה- הבטטה, חלבון ופחמימה- הקינואה, ויטמינים ומינרלים- ירוקים טריים וירקות יחד עם חמצמצות מתקתקה של פרי הרימון.

צילום: מאגר תמונות 123RF

מצרכים

  • 200-250 ג' קינואה
  • 1 בטטה גדולה יחסית
  • 1 בצל סגול
  • ירוקים טריים- חסה, רוקט, עליי בייבי, פטרוזיליה ותרד
  • עגבניות שרי
  • מלפפון
  • גזר
  • 1-2 מקלות סלרי
  • רימון
  • שומשום
  • גרעיני חמנייה
  • רוטב סויה
  • דבש או סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • חרדל דיז'ון
  • שמן זית
  • לימון

צילום: מאגר תמונות 123RF


איך מכינים סלט בטטה, קינואה ורימונים עשיר ומשמח?

נתחיל בבישול הקינואה, נטגן את הכמות הרצויה של הקינואה בסיר עם כף שמן זית למשך 2-3 דק' ונוסיף כפית מלח שטוחה, נערבב היטב, נוסיף מים ונבשל על אש גבוהה עד לרתיחה, כשהמים רתוחים ומבעבעים מספיק, ננמיך את האש עד הסוף ונכסה את הסיר, נבשל עד שהמים מתאדים לחלוטין ועד לריכוך מלא של הקינואה.

*על כל כוס אחת של קינואה אני מוסיפה כוס אחת ושליש של מים +כפית אחת שטוחה של מלח.

בזמן שאנחנו מחכים לקינואה שתתבשל, נקלוף את הבטטה ונחתוך אותה לקוביות בינוניות, נשים בקערה יחד עם זילוף קטן של שמן זית, קורט מלח, פלפל שחור ופפריקה.

נאפה למשך 20-25 דק' עד לריכוך, קריספיות והשחמה מועטה של הבטטות.

לאחר בישול הקינואה ואפיית הבטטה, נצנן אותם ונתחיל בחיתוך הבצל הסגול, הירקות, כל הירוקים, עגבניות השרי, מלפפון, מקלות סלרי ונגרד את הגזר ונוסיף את גרעיני הרימון אל תוך קערה גדולה.

בסלט הספציפי הזה אני אוהבת לחתוך את הבצל הסגול לפרוסות דקות, את העגבניות שרי לרבעים, את המלפפון לחצאי פרוסות דקות ואת הירוקים באופן גס ולהשאיר נפח.

חתכו את הסלט איך שאתם אוהבים ואיך שמתחשק לכם, זה לא משנה, העיקר שיהיה צבעוני וטעים.

 

ועכשיו לרוטב שאיתו הסלט הזה הופף להיות פשוט סלט מרענן ומפתיע

בקערית קטנה ונפרדת נערבב יחד 2 כפות סויה, כף סילאן או דבש, לימון וכפית חרדל דיז'ון

בשלב זה כדאי לטעום את הסלט ולהוסיף עוד שמן זית, לימון, מלח ואת שאר מרכיבי הרוטב, לפי טעמכם האישי.

נערבב היטב את כל הירוקים, ירקות יחד עם הקינואה ברוטב שהכנו.

מעל נפזר את הבטטה ומעל כל החגיגה הצבעונית הזו נפזר את גרעיני החמנייה וזרעיי השומשום.

 

המלצות ועוד קצת תוספות:

אם בא לכם עוד קצת לשחק עם הסלט הזה הוסיפו אגוזים טחונים לבחירתכם למשל אגוזי מלח טחונים או שקדים טחונים שיוסיפו נפח וטעם אגוזי ובהחלט יעשירו את הסלט בחלבונים וחומצות שומן שחיוניים לנו.

לאוהבי הפירות שביניכם – אפשר גם להוסיף פרוסות תפוחים או שזיפים.

להעשרת הסלט במקור חלבוני נוסף הוסיפו גרגרי חומוס שבושלו מבעוד מועד, בקינואה יש חלבון אך באופן מועט ביחס לגרגרי חומוס למשל.

*אם אתם מעדיפים את הסלט כסלט קר, כדאי לבשל את הקינואה ולאפות הבטטה מראש ולחכות לצינון מלא שלהם.

*אם אתם מעדיפים את הסלט כסלט חם – קחו בחשבון שהירקות יכולים להיראות מעט עיפיים, כאילו בושלו מעט, במגע של הקינואה החמה.

שחקו עם הכמויות כרצונכם ולפי כמות המנות הרצויה.

בתיאבון!