מה אפשר להביא מהבית לארוחת צוהריים טעימה בעבודה?

מי כמונו יודע כמה קל להתפתות ולאכול אוכל בחוץ במהלך יום עבודה. אבל יש כל כך הרבה סיבות טובות לאכול את האוכל הביתי שהבאנו איתנו – הוא בריא, הוא טרי ואנחנו הכנו אותו במו ידינו. אז מה אוכלים היום?

צילום: Karolina Grabowska | מאגר תמונות Pexels

למה כדאי לאכול אוכל ביתי?

אמנם זה פשוט לקפוץ רגע לבית קפה הצמוד למקום עבודתנו. אבל כשנביא איתנו אוכל ארוז, נוכל להנות מהרבה יותר יתרונות. בואו ונראה יחד למה זה באמת חשוב:

1. חוסכים בעלויות – כשאנחנו מרבים באכילה בחוץ, אנחנו יכולים בקלות לראות את העלויות הגבוהות בסוף החודש. ארוחה אחת בחוץ יכולה לעלות לכם כמו 4 ארוחות שתביאו יחד איתכם מהבית. אם לדוגמה קניתם ארוחה ב70 שקלים – זה משתווה לערך של כיכר לחם, מגוון ממרחים ותוספות, ירקות ופירות. כך תוכלו לחסוך המון כסף שתצטרכו בהמשך.

2. שומרים על הסביבה – לצערנו, המצב בעולם לא משתפר. לתעשיית המזון יש השפעה עצומה על הסביבה. כשאנחנו קונים ארוחות מוכנות או מזמינים משלוח בארוחת הצהריים, אנחנו משתמשים בהמון פלסטיק חד פעמי אם זה קופסאות האוכל, הסכו"ם ועוד. ארוחת צוהריים ארוזה מהבית היא יותר ידידותית לסביבה – במיוחד כשאנחנו משתמשים בקופסאות רב פעמיות.

3. בריאות – גם אם אתם בטוחים שאתם שומרים על הבריאות ומזמינים את המנה הבריאה בתפריט, אתם לא באמת יודעים עד הסוף מה יש באוכל אותו אתם אוכלים. לעיתים המזון שנחשב לדל שומן הוא לא באמת כזה. כשאתם אורזים עבורכם את ארוחת הצוהריים שלכם, אתם יודעים בדיוק מה נכנס לגוף שלכם.

4. חוסכים בזמנים – אנחנו יודעים כמה זה מפתה לישון עוד 10 דקות בבוקר. אריזת ארוחת צוהריים בכל בוקר מחדש יכולה להישמע כמו מטלה נוראית. אבל עם קצת תכנון מראש תוכלו להכין ארוחות מסודרות לכל ימי השבוע. הקדישו זמן ביום שבת לבשל חזה עוף, ירקות, אורז או כל דבר אחר שאתם אוהבים והקפיאו לכם הכל. כשתרצו לאכול הוציאו את הקופסה והנה לכם ארוחה בריאה וטעימה.

5. מפתחים את היצירתיות – אוכל בריא ממש לא חייב להיות משעמם. יש המון מתכונים לארוחות צוהריים בריאות, קלות להכנה וכאלו שלא עולות הון. היום, נבדוק יחד כמה מתכונים שיכולים לעזור לכם להקפיד על שגרה טובה של הכנת אוכל ביתי, טעים ובריא.

צילום: Alex Green | מאגר תמונות Pexels


מה נכין?

יש המון מתכונים שאתם יכולים להכין לכם למשך השבוע, אבל נעבור רק על כמה מהם היום.

 

סלט פסטה קר

הסלט המנצח הזה שמופיע המון בבתים של אנשים בישראל, נחשב לארוחה מנצחת. זה גם משביע, זה גם בריא וגם זה עניין של דקות ספורות להכין אותו. אז ממה מתחילים?

רכיבים:

  • 2 כוסות פסטה (ניתן להשתמש ברגילה, ניתן ללא גלוטן)
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • בזיליקום
  • 1/2 כוס כדורי מוצרלה
  • צנוברים
  • עלי רוקט
  • צ'ילי
  • 2 כפות שמן זית
  • כף חומץ בלסמי

 

מכינים:

אם אתם מתכננים להכין כמה מנות במהלך השבוע, תוכלו להכין לכם סיר פסטה ופשוט לקחת ממנו בכל פעם. חיתכו הכל בצורה שאתם אוהבים, וקחו איתכם קופסה קטנה עם הרוטב שתוכלו להוסיף כמה דקות לפני שתאכלו את המנה. זוהי מנה נוחה טעימה ובריאה שתוכלו לשלב בשגרה שלכם.

צילום: Freestocks photos | מאגר תמונות Pixels


סנדוויץ' עם סלט ביצים

אחד הסנדוויצ'ים הטובים ביותר שאנחנו מכירים הוא סנדוויץ' עם סלט ביצים. הוא טעים, משביע ומכיל המון חלבונים שיעזרו לכם לעמוד על הרגליים במהלך יום עבודה ארוך.

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • חצי לימון
  • 1/2 כוס מיונז
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • בצל ירוק קצוץ
  • לחם דגנים
  • עלי רוקט או חסה

 

מכינים:

  1. תחילה נכין את הביצים הקשות: בתוך סיר קטן נניח את הביצים ונבשל אותם כ-10 דקות. כדי לשמור על הביצים שלמות, הוסיפו כפית מלח אל תוך סיר המים.
  2. לאחר הבישול הניחו את הביצים בתוך מים קרים.
  3. קלפו את הביצים וחתכו אותם לפרוסות דקות.
  4. נעביר הכל לקערה ונוסיף אליה את החרדל, הלימון, המיונז והתבלינים. כעת אנחנו רוצים להגיע לעיסה אחידה אז נתחיל למעוך הכל.
  5. נפרוס את הלחם שלנו, נוסיף את הירוקים (חסה או רוקט) וזה הכל. הכריך שלכם מוכן.

אנחנו מקווים שאתם כבר מתכננים את הארוחות שתביאו אתכם השבוע לעבודה – זה לא פשוט להכניס את זה לשגרה, אבל צריך להתחיל מנקודה כלשהי לא?

צילום: Catceeq | מאגר תמונות Pixels