אין דבר יותר משמח מתבנית לזניה חמה וטעימה. בין אם אתם מכינים את המנה לאירוח או לארוחת הצהריים השבועית, כדאי לדעת איך להכין אותה בצורה הטובה ביותר.
לפני שאנחנו ניגשים למתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות, נתחיל בכמה דגשים שרצוי לזכור לפני שבכלל מתחילים לבשל את המנה המופלאה.
1. שימוש ברכיבים המתאימים ביותר – כשאנחנו מבשלים לזניה, אנחנו צריכים להשתמש ברכיבים הנכונים, כדי להבטיח שהמנה שלנו תצא טעימה באמת. אם החלטתם שהלזניה תהיה בשרית, זכרו שלא כל סוג בשר יכול להתאים. בשר טחון יכול להגיע בכל מיני צורות, כשהפחות מומלץ הוא העוף בגלל הצורה היבשה שהוא נותן ללזניה והמומלץ ביותר הוא בשר הבקר שגם לאחר בישול נשאר רך וטעים.
אם החלטתם להכין לזניה חלבית, זכרו שבחירת הגבינות יכולה להשפיע רבות על הלזניה – רצוי להשתמש בגבינות עשירות ובשמנת איכותית ולא לבחור בגבינות רזות, כי הן יכולות לגרום ללזניה להיות יבשה ופחות טעימה.
2. הרכבת הלזניה – זהו שלב חשוב מאוד בכל תהליך הבישול. נמליץ לכם להשקיע בתבנית לזניה מתאימה, כזו שעומקה הוא לפחות 3 ס"מ. כל זאת כדי שהשכבה העליונה לא תצא לכם מחוץ לתבנית ותשפך אל תוך התנור. לפני שאתם מתחילים, מירחו את התבנית שלכם בשכבה דקה של רוטב כדי שהפסטה לא תדבק לתבנית.
אחרי שאתם בונים את הלזניה ומניחים שכבת פסטה, שכבת רוטב ושוב ושוב, שימו לב שהשכבה האחרונה של הפסטה צריכה להיות מכוסה לחלוטין ברוטב כדי למנוע ממנה להיות קראנצ'ית ולא נעימה בפה.
3. בישול – אל תמהרו להגיד שהלזניה שלכם מוכנה. תנו לה להתבשל באיטיות, כסו אותה בנייר כסף ואחרי שעה של אפייה פיתחו אותה ותנו לה להתבשל ככה עוד 15 דקות – זה נותן לה רכות וטעם עשיר.
4. אפשר לוותר על פסטה ביתית – למרות שזה נראה טוב, לפעמים אפשר לוותר על השואו. אל תתעסקו בפסטה טרייה, מדובר בהמון עבודה ללא כל תמורה ברורה. יש המון דפי לזניה מצוינים בסופרים שתוכלו לקנות. כך גם רוטב העגבניות – כשאין לכם זמן או כוחות, תוכלו להשתמש ברסק עגבניות קנוי מהסופר ולשכלל אותו לפי רצונכם.
5. מתכון – להיות בטוחים בעצמכם זה נהדר, אבל לפעמים כדאי לסמוך על מתכון מסודר שיגרום לכם לעבוד לפי השלבים המסודרים ביותר, לתוצאה מושלמת. שימו לב, המתכון ממש בהמשך.
צילום: Alleksana
רכיבים:
מתחילים בהכנה:
מתחילים בהרכבה:
זה הכל! הלזניה שלכם מוכנה לארוחה הטעימה שלכם – שיהיה לכם בתיאבון.
צילום: Alleksana