מתכון למופלטות הטעימות ביותר

בין אם אתם מארחים השנה במימונה, או סתם מחפשים מתכון למופלטות הטעימות ביותר – הגעתם למקום הנכון.

צילום: סלטה

קדימה לחגיגת המופלטות

המימונה שמתקיימת במוצאי היום השביעי של פסח, באסרו חג, נחשבת לחגיגה של יהודי מרוקו. החגיגות הגדולות מלוות במוזיקה מדהימה, ריקודים צבעוניים המלווים בתלבושות צבעוניות וחגיגיות והמון מטעמים טעימים, ביניהם מופלטה, ספינג' ועוד המון מתוקים.

היום נלמד להכין את אותם המטעמים שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את החג הטעים.

מתכון למופלטות

רכיבים:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • כף מלח
  • 3 כוסות מים חמימים
  • חמאה
  • 2 כוסות 180 מ"ל שמן קנולה
  • נייר אפייה או ניילון נצמד

שלבים להכנת המופלטות

  • לתוך קערה גדולה נשפוך קילו קמח, 2 כפות שמרים, כף סוכר ו3 כוסות מים. ניקח מיקסר ונחבר אליו וו לישה ונערבב כ-3 דקות.
  • נוסיף אל תוך התערובת שלנו כף מלח, ונמשיך לערבב וללוש עם המיקסר עוד 6 דקות.
  • לאחר הלישה, נניח את הבצק שלנו בצד לרבע שעה.
  • כעת, ניקח מהבצק שלנו כדורים קטנים שבסופו של דבר יהפכו למופלטות. תוכלו להחליט על הגודל לפי רצונכם, רק שימו לב שזה מספיק לכל האורחים הרעבים.
  • ניקח קרש עץ או תבנית אפייה ועליהם נניח נייר אפייה או ניילון נצמד. נמרח על הכל שמן. כעת ניקח את הכדורים וגם אותם נטבול בשמן ונניח אותם על המשטח.
  • כעת ניתן לכדורים שלנו לנוח בצד למשך 25 דקות נוספות.
  • ניקח כדור וכעת יש לכם שתי אופציות: לקחת מערוך משומן ולרדד עד שמגיעים לצורה דקה, או לרדד באמצעות הידיים לצורה הדקה.
  • נחמם מחבת על אש גבוהה ונניח עליה את המופלטה שלנו.
  • מתי היא מוכנה? ברגע שאנחנו רואים שהיא זהובה, נהפוך אותה ונמשיך למופלטה הבאה.
  • בין כל כמה מופלטות תוכלו להוסיף חמאה שתוסיף לטעם הטוב.
  • להגשה: הוסיפו דבש לכל מופלטה ותהנו מהטעם המדהים שמגיע פעם בשנה.

צילום: סלטה


מתכון לספינג'

עוד מאכל שמופיע תמיד על השולחן בחגיגות המימונה הוא הספינג' – איך מכינים ואיזה דגשים חשוב לזכור?

רכיבים:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 5 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ליטר שמן
  • ניילון נצמד
  • נייר סופג

מתחילים בהכנת הספינג'

  • לתוך קערה גדולה מנפים קילו קמח ואליו מוסיפים 4 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, 3 כוסות מים חמימים ומתחילים לערבב בעזרת הידיים.
  • לתוך התערבות נוסיף 1 כפית מלח, כוס מים ונמשיך בלישה. אם לדעתכם הבצק עדיין יבש ודורש עוד מים – נוסיף.
  • כעת אנחנו צריכים לתת לבצק לנוח – נכסה את הקערה בניילון נצמד ונחכה כחצי שעה.
  • עם ידיים רטובות נמשיך בלישה וניתן לבצק לנוח עוד חצי שעה – ככה עוד פעמיים עד שנוכל להתחיל.
  • בסיר רחב נחמם את השמן וכשהוא חם מאוד נתחיל בטיגון.
  • נרטיב את הידיים וניקח כדור בצק קטן. נעשה חור קטן באמצע ונמשוך את השוליים החוצה.
  • נניח את הבצק בתוך השמן החם ונטגן כ2 דקות מכל צד.
  • נעביר את הספינג' לצלחת עם נייר סופג.
  • זה הכל – הספינג' שלנו מוכן. כל מה שנותר הוא להכין כוס תה ולזלול את כל המטעמים.

חג שמח ותרבחו ותסעדו!

צילום: סלטה