שיגעון דפי האורז כבר כאן

אם עוד לא יצא לכם לשמוע על הדבר המופלא שנקרא דפי אורז, איתו תוכלו להכין המון מנות טעימות – כדאי שתכינו את ספר המתכונים כי על כאלו מתכונים אי אפשר לוותר.

צילום:

מה זה דפי אורז?

דפי האורז שמגיעים אלינו הישר מהמטבח האסייתי, עשויים משלושה מרכיבים עיקריים: אורז, מים ומלח. אז מה כל כך מיוחד בהם? שניתן להכין מהם המון מנות מיוחדות שלא יפסיקו להלהיב אתכם. כל מה שתצטרכו לעשות הוא להרטיב אותם קלות במים עד לריכוך ולעשות את כל המתכונים הכל כך מיוחדים שנלמד היום. מוכנים? גשו לכל סופר והגיעו לעמדה האסייתית, קנו לכם דפי אורז ובואו ונתחיל במתכון עם דפי אורז.

צילום: Cottonbro studio


ספרינג רול צמחוני

אם אתם מחפשים מנה צמחונית וטעימה שמתאימה בדיוק לחודשי הקיץ הקרובים: ספרינג רול צמחוני זה בדיוק מה שאתם צריכים.

מרכיבים:

  • דפי אורז
  • טופו/חביתה/ כל מקור חלבון אחר
  • גזר
  • מלפפון
  • כרוב
  • חסה
  • אבוקדו
  • אטריות שעועית

*שימו לב שאתם יכולים להוסיף כל ירק נוסף שאתם אוהבים בתוך המנה שלכם.

 

מתחילים בהכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות ארוכות.
  2. מטגנים במחבת את הטופו או את החביתה שלנו.
  3. טובלים את דף האורז למשך 3 שניות ומניחים אותו על משטח ישר – שימו לב שבהתחלה הדף יכול להיראות לנו יותר קשיח, אבל לאחר כמה שניות הוא יתרכך.
  4. בקצה דף האורז שנמצא יותר קרוב אלינו נניח את כל הירקות אותם בחרנו, את החלבון שלנו, אטריות השעועית ושאר דברים ונתחיל לגלגל את דף האורז עד שכל המילוי ייתפס.
  5. נקפל פנימה את הצד השמאלי והימני של העטיפה ונגלגל עד הסוף.
  6. לרוטב: תוכלו להכין כל רוטב שאתם אוהבים, החל מסויה, סויה עם חמאת בוטנים, טחינה, טחינה עם סויה וכל דבר אחר שאתם חושבים שיכול להתאים.

צילום: Cottonbro studio


בקלאווה מדפי אורז

הקינוח המיוחד הזה הוא גם קל להכנה, גם טעים בטירוף וגם תקבלו תוצאה מדהימה והכל בזכות דפי האורז המדהימים האלו.

מרכיבים:

  • דפי אורז
  • פיסטוק
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 5 כפות דבש
  • חבילת חמאה מומסת

 

מתחילים בהכנה:

  1. נתחיל בפיסטוקים – תוכלו לקנות אותם מרוסקים כבר, אבל אם לא, תוכלו להשתמש במעבד מזון או בפטיש של בשר כדי לשבור אותם לחתיכות קטנות.
  2. נניח אותם בקערה ונערבב עם סוכר ו2 כפות מים חמים.
  3. בקערה נפרדת נמלא מים ונתחיל לטבול את דפי האורז. נבריש עליהם את החמאה המומסת שלנו, נניח בפנים את העיסה של הפיסטוקים ונתחיל לגלגל לצורת סיגר.
  4. נניח אותם צמודים אחד לשני בתבנית אפייה ונבריש הכל מלמעלה עם חמאה מומסת.
  5. נכניס לתנור לאפייה של 30 דקות, עד שדפי האורז יהפכו להיות פריכים.
  6. בזמן שהכל בתנור, נכין את סירופ הדבש: לתוך סיר נוסיף מים, סוכר ודבש – נבשל את שהכל מרתיח מעט.
  7. ננמיך את האש לבינונית ונמשיך לבשל את הסירופ 10 דקות.
  8. אחרי שנוציא את הבקלאוות מהתנור, נשפוך מעל את הסירופ בצורה אחידה.
  9. תנו לבקלאווה שלכם לנוח כשעה, חיתכו לצורה לטעמכם וזה הכל – הקינוח המיוחד שלכם מוכן.

 

יש עוד המון מנות שניתן להכין מדפי אורז, החל מבורקסים, פיצות ועוד המון מנות מיוחדות. כל מה שעליכם לעשות הוא לחשוב כיצד ניתן לשנות את הבצק לדפי אורז ולהפוך אותם לארוחה נהדרת טעימה ואפילו בריאה. שיהיה לכם בתיאבון.