מתכון: תפוח אדמה בטטה וכרובית בתנור – אנטי פסטי מושלם

המנה הפשוטה והקלאסית הזאת, עם תוספת (אופציונאלית) של תבלין טוסקנה ומלא שמן זית וקצת מלח גס - יכולה למלא כל ארוחה באושר. לא צריך הרבה, 10-15 דקות עבודה ועוד כחצי שעה בתנור כדי שתהיה לכם מנה טעימה, מזינה ומשביעה לאורך ימים קדימה. מצפים לאורחים ורוצים לעשות כמות של כמה מנות שבזמן שהן נאפות בתנור תוכלו להכין עוד איזה סלט או משהו על הגז? זו ביוק המנה בשבילכם. מקסימום כמות וטעם במינימום עבודה

צילום: מאגר תמונות 123RF

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 בטטות בינוניות

חצי כרובית

2-3 כפות תבלין טוסקנה

שמן זית

מלח גס

מערכת סלטה

צילום:


איך מכינים אנטי פסטי של בטטה תפוח אדמה וכרובית בתנור?

נתחיל בלפרוס את הירקות ולשים את כולם יחד בקערה גדולה, נקלף את תפוחי האדמה והבטטות, נשטוף את הכרובית ונפרק חצי ממנה לפרחים קטנים (את החצי השני אפשר לשמור לאיזה מרק או כרובית מטוגנת שנכתוב עליה כאן בהמשך 🙂

את תפוחי האדמה המקולפים והבטטות הקלופות נפרוס באמצע ואז ל-4-5 פרוסות בעובי של כסנטימטר. כדי שיוכלו להיצרב מבחוץ אבל להיות רכים וטעימים מבפנים.

את כל המצרכים נזרוק יחד לקערה גדולה, עם שמן זית מעל, ו-2-3 כפיות תבלין טוסקנה. עם כל כפית ששופכים לקערה לערבב או להקפיץ את הקערה כך שהירקות שהטוסקנה עליהם יירדו למטה והירקות שעוד לא קיבלו תבלין יעלו למעלה. כך עד שכל הירקות קיבלו זמן זית ותבלין

להכין תבנית רחבה ושטוחה עם נייר אפייה

על התבנית לשפוך את תכולת הקערה ולרווח את הירקות עליה כך שלכל ירק מקום על התבנית. לא נורא אם הם נוגעים אחד בשני אבל שלא יהיו אחד על השני

מעל לכל לזרות מלח גס ועוד קצת שמן זית

להכניס לתנור לכ-30 דקות, או כשרואים שהירקות קיבלו צבע, לא להשאיר יותר מדי זמן כיד שלא יהיו רכים מדי

להגיש ובתיאבון 🙂