מתכון טעים וירקרק לפסטה פסטו

האמנות שבפשטות. המנה המעולה הזו של פסטה ברוטב פסטו היא מנה שמכילה פסטה עם רוטב ירקות ותבלינים שמקורם בטומטים יבשים, בזיליקום, שום, שמן זית ופרמזן. הפסטו הוא מנה מסורתית במטבח האיטלקי והוא משמש כתוספת לפסטות ומנות אחרות במטבח. הוא נחשב לרוטב ירקות עשיר ומעולה עם טעמים מתובלים ופיקנטיים, ואפשר להכין אותה עם מגוון פסטות לטעמכם.

צילום: Engin Akyurt | מאגר תמונות Pexels

הנה מתכון פשוט וטעים לפסטה פסטו

מצרכים:

  • 500 גרם פסטה (אני ממליץ על פטוצ'יני או ספגטי)
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 2\1 כו סמן זית
  • 2\1 כוס צנוברים קלויים
  • 4 שיני שום
  • 2\1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

צילום: Nadin | מאגר תמונות Pexels


הוראות הכנה של פסטה פסטו

  • לבשל את הפסטה עד למצב של אל-דנטה, ולהוציא אותה מהמים. חשוב לא להשאיר את הפסטה יותר מידי, כדי שיישאר לנו זמן לבשל אותה עם הרוטב.
  • במקביל, לשים את העלי בזיליקום, השום, השמן הזית והצנוברים במעבד מזון ולטחון למעטפת חלקה. אם התערובת יבשה מדי, ניתן להוסיף עוד שמן זית או מעט מים.
  • לטגן כ-200 גרם חמאה עד שהי נהיית רכה, להוסיף את הרוטב שהכנו במעבד המזון ועליו את הפסטה. לערבב כ-3-4 דקות ולהוציא.
  • להעביר את התוצרת לקערה, להוסיף את הגבינה המגורדת ולערבב היטב.
  • להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. אם צריך, ניתן להוסיף עוד שמן זית כדי להקל על התערובת.
  • לסיים, לגרד עוד מעט גבינת פרמז'ן למעלה ולפזר על הפסטה. ניתן להגיש מיד ולהנות.

צילום: Daniele Sgura | מאגר תמונות Pexels