מתכון לבורקס – שבלולי גבינות

מתכון קל וטעים לבורקסים שבלוליים וטעימים מלאים ב-3 סוגי גבינות, סוגר פינה לארוחה ל-4-5 אנשים, עם סלט רענן ליד, מלפפונים חמוצים, ביצים קשות וכמובן רסק עגבניות

צילום: אלק משוב

רכיבים:

  • 150 גרם מוצרלה
  • 150 גרם גבינת חמד
  • 100 גרם בולגרית
  • כל הגבינות מגורדות לקערה
  • ביצה אחת
  • מלח פלפל
  • זעתר \ בזיליקום להוספת טעם למילוי
  • בצק פילאס חבילה שלמה
  • ביצה וסומסום לציפוי מעל

הוראות הכנה :

  • מפשירים את בצק הפילאס 3-4 שעות מחוץ לפריזר, אפשר להכניס למקרר שלא יהיה מופשר מדי, צריך אותו עם צורה מסוימת. מערבבים את כל הגבינות והתבלינים יחד.
  • פותחים את בצק הפילאס לאורך. על כל הצלע הרוחבית, פורסים פס של הבלילה, ומקפלים קיפול אחד מעל המילוי. חותכים את הבצק חצי סנטימטר אחרי הקיפול וממשיכים את הגלגול. את הנחש שנוצר מסובבים סביב עצמו ויוצרים שבלול. שמים על התבנית, יוצרים 4-5 כאלה כמה שיוצא לכם מחבילה אחת.
  • ביצה – שופכים את החלבון, מערבבים את החלמון עם קצת מים ומורחים מעל לשבלולים שלנו. על הכל שופכים סומסום.

מחממים תנור ל-190 מעלות, מכניסים את השבלולים שלנו ל-30 דקות חום מלמעלה ומלמטה, ואחרי זה 10 דקות רק מלמטה.

לשים לב לחום של התנור שלכם. לפי העין אנחנו צריכים חלק עליון זהוב ואז לעבור לחימום תחתון בלבד – לא לשרוף אותם 😊

בתיאבון!