זה לא משנה אם רק התחלתם לבשל או שיש לכם ניסיון רב בכל הקשור למטבח ואוכל – יש ציוד שאתם חייבים לשמור בארונות שלכם.
אם אי פעם קניתם כלים למטבח, רוב הסיכויים שאתם יודעים כמה קשה לבחור כשיש כל כך הרבה אפשרויות. קיימות המון פרסומות ושפים מפורסמים שמספרים כמה הבחירה דווקא בכלי הספציפי הזה הולכת לשנות את חוויית הבישול שלכם, אבל איך יודעים שזה מה שאנחנו צריכים? האם עומס כלים במטבח שלנו הוא הבחירה הנכונה? התשובה היא – לא. היום נבדוק ביחד איזה ציוד אתם חייבים לרכוש כדי להפוך למטבח מינימליסטי ונוח לעבודה.
אם אתם מתעסקים במתכונים פשוטים ולא עורכים ארוחות ברמת כוכב מישלן, יש כלי מטבח שתוכלו לוותר עליהם. אבל יש כלים שאתם חייבים להוסיף לרשימת הקניות הבאה שלכם, כדי להפוך את חוויית הבישול שלכם למדהימה, נוחה ומהירה.
צילום: Rachel Claire | מאגר תמונות Pexels
אנחנו בטוחים אתם מכירים את תחושת התסכול שמגיעה עם סכין שלא חותכת טוב. ברגע שתעברו לסכין איכותית, תרגישו מיידית את השינוי. יהיה לכם יותר קל לחתוך ולקצוץ הכל – ירקות, בשרים, לחמים וגבינות. אתם לא צריכים לרכוש 10 סכינים איכותיות. מספיק אחת איכותית ואתם מסודרים. מחיר של סכין טובה לא צריך להיות יקר, מבדיקה שערכנו, סכין שף מומלצת עולה באזור ה300-400 שקל. זוהי קנייה לטווח ארוך, כל מה שתצטרכו הוא להשחיז אותה מדי פעם עם אבן השחזה ואתם מסודרים לשנים רבות.
אחרי קניית הסכין, נמליץ לכם לקנות קרש חיתוך איכותי. אתם תשתמשו בו בכל פעם שתבשלו, אז כדאי לכם להשקיע בו גם כן. קיימים סוגים שונים של קרשי חיתוך כשהעשוי מפלסטיק הוא הנפוץ ביותר, בגלל יכולתו להיכנס למדיח כלים ולשמור על ניקיון מקסימלי. הבעיה בקרש מפלסטיק הוא הסימנים שהסכין משאירה עליו, דבר הדורש החלפה מדי כמה חודשים. קרש חיתוך מעץ נחשב לפופולרי במטבחים רבים, גם בגלל הנראות שלו, גם מהבחינה האקולוגית וכמובן העמידות שלו לאורך שנים. קרש חיתוך מעץ יכול לעלות 100 שקלים והפלסטיק עד 70.
צילום: מאגר תמונות 123RF
ברוב המתכונים שתשתמשו בהם, במיוחד במתכוני אפייה תוכלו לראות מדידות מדויקות. לשם כך, תצטרכו כוסות מדידה. כוסות המדידה משמשות אותנו למדידה מדויקת ככל האפשר של נפח חומרי הבישול הנוזלים או המוצקים. כיום יש המון סוגים של כוסות מדידה במחירים מעולים. טיפ מאיתנו, קחו את כוסות המדידה שמתייבשות אחת בתוך השנייה על מנת לשמור מקום בארון הכלים שלכם ולמנוע אי סדר. יחד עם כוסות המדידה קנו ישר כפיות מדידה שיעזרו לכם למדוד כמויות קטנות של נוזלים ומוצקים. המומלצות הן הכפיות הדו צדדיות שישמרו על מינימליסטיות – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
כשאתם מכינים מרינדה לבישול, משאירים בצק לתפוח, מכינים סלט גדול – אתם צריכים קערה גדולה. השקיעו בקערות איכותית, עם זכוכית איכותית כמו חברת לומינארק ששומרת על איכות גבוהה וכלים שכמעט ולא נשברים.
לאוהבי המטבח האיטלקי – ניקוז פסטה מחייב מסננת. יש עוד שימושים טובים למסננת כמו שטיפה טובה של ירקות ופירות. זה פריט שקונים פעם אחת ומשתמשים בו לנצח – קנו מסננת מנירוסטה ולא תצטערו לרגע. מסננות איכותיות לא יעלו לכם יותר מ-100 שקלים, כמובן תלוי בגודל שתבחרו.
צילום: Klaus Nielsen | מאגר תמונות Pexels
אם אתם מחפשים את הזריזות במטבח שלכם, קנו עוד היום קולפן ירקות. תוכלו להשתמש בו לקילוף תפוחי אדמה, גזרים ואפילו בקילוף ירקות למוקפץ או סלט מהיר. קולפן ירקות הוא לא מוצר יקר אבל שימושי בהחלט.
מחבת וסיר הם שני השחקנים המנצחים במטבח שלכם. הם משמשים לטיגון, להקפצה, לבישול ולהמסה. בדיוק בגלל סיבות אלו אתן צריכים להשקיע בהם ולבחור באיכותי ביותר. נמליץ לכם לבחור בסיר בגודל בינוני שיתאים לכם למגוון בישולים. שימו לב שלא כל סיר יתאים לכל בישול כמו סיר נמוך שלא יתאים לבישול מרק. נמליץ לכם להסתכל על חברות מוכרות בעלות תקנים מאושרים זאת כדי לבשל בכלים ששומרים על הבריאות שלכם.
קיימים עוד המון כלים שצריך במטבח, אבל צריך להתחיל מנקודה מסוימת. אל תשכחו שכדי לבשל טוב צריך גם לבחור מתכונים טעימים ובריאים.
צילום: Klaus Nielsen | מאגר תמונות Pexels